12 agosto 2010

L'escrit dels Taverners per al llibre de festes de 2010 q mai va eixir per un ¿"error d'imprenta"?

FILÀ TAVERNERS: ABANDERATS CRISTIANS 2009

Ara ja fa un any tot eren preparatius per a la nostra primera entrada com a abanderats cristians. Moltes van ser les idees sorgides en principi, però a la fi, i en base als diners i a la bona voluntat de la gent, vam anar perfilant el que va ser finalment l’entrada. Amb l’acompanyament del bon oratge vam eixir a desfilar pels carrers del poble i, segons els comentaris, creguem que vam fer una bon espectacle. No obstant, sempre hi ha coses que millorar, i una d’elles va ser que es vam quedar a curtes en els papers explicatius de l’entrada, per això, enguany vos posem al llibre aquest fullet per poder fer una lectura i recordar aquells moments passats:



Enguany per primera vegada en la història de la comparsa tenim el càrrec d’abanderats cristians. Per això, amb moltes ganes i sacrifici, s’hem esforçat en aquest any tan complicat per poder oferir una gran desfilada. En esta, hem intentat representar les arrels del nostre poble, mostrant la part festiva i treballadora, sense descuidar la part guerrera.

Que comence així l’entrada dels Taverners, que baixen els guerrers i els cavallers en aquesta desfilada del groc i del blau.
Crideu, Crideu, alceu la veu amb ells!
Avant Taverners, Avant!

Al capdavant de les nostres tropes han obert la desfilada dos genets amb els estendards identificatius de la filà i de la Comissió de Moros i Cristians. Junt amb ells, l’escut dels Taverners representa la creu cristiana i l’essència del nostre poble a l’època medieval amb el raïm i el vi. A més, una espasa el travessa com a símbol de l’esperit guerrer dels nostres avantpassats.

A continuació els colors groc i blau anuncien l’arribada dels balls típics del poble, a càrrec del Grup de Danses de Montaverner. Com a bons Taverners repartirem un vermudet típic de la terra, fruit del treball dels nostres agricultors.

Seguidament apareix a la desfilada la part treballadora, representada en primer lloc per l’artesania de la Sarga, que junt amb les teixidores tant ens ha identificat per tot arreu. A continuació, arriba un grup de xiques ballarines representant el ballet de la ferreria al ritme de la marxa Tizona.

La joventut dels Taverners dóna pas a la part guerrera de l’entrada, que comença amb l’aparició de l’abanderat cristià Ferran Poblet. Envoltant el nostre abanderat, trobem els banderins amb els colors de la filà, anunciant l’arribada de l’exèrcit Taverner.

Aquest exèrcit està format per una esquadra amb trage guerrer recolzada al seu darrere per una segona esquadra amb el vestit de gala Taverner. Totes dues esquadres avancen al ritme de les marxes cristianes Paco Jover, l’Embaixador Cristià i Taverners de Montaverner. Esta última peça, creada per Xavi Mompó, ha esta composada per a la filà Taverners, fent l’estrena en aquesta entrada d’abanderats cristians 2009.



Valga aquest escrit per agrair la col•laboració desinteressada de totes les persones que ens van ajudar a fer gran l’entrada com són: El Grup de Danses de Montaverner que ens va oferir els balls típics, les Cides (Jéssica Calvo i Lucia Mompó) que van portar els banderins, a Alberto Juan i Pep Durà per mostrar al poble l’artesania de la sarga, a Francisco Mompó per prestar-nos el tractor, a les Iberes de l’Olleria per repartir amb alegria els cacaus i la mistela, a Sonia i Juan per prestar-nos els altaveus i a tots el xiquets i xiquetes que ens van ajudar a portar carros, teles i banderins.

No hay comentarios: